• Butiken för ett själfullt liv
 • Fraktfritt från €50
 • Unika produkter från 49 länder

SALE | Rea upp till -70% | Köp nu >

Butiken för ett själfullt liv
Fraktfritt från €50
Unika produkter från 49 länder

Spå med Pendel? Läs här hur en Pendel Fungerar

Genom Johanna mars 17, 2022
Läsa är meditativt, slappna av 5 minuten med denna artikel.
2426 x

Hur fungerar en pendel och vad kan man göra med den? I den här artikeln kan du läsa om grunderna och hur du bäst kan fråga pendel din. Alla tips för att lära dig spå med pendel finns här!

Hur fungerar en pendel? Vissa ser genom en pendelrörelse att din kropp aldrig ljuger, en annan känner närvaron av andligt stöd under pendelrörelsen. Spå med pendel är något som du kanske undrar över. Här hittar du en förklaring så att du själv kan utforska dina frågor med hjälp av pendeln och hur den fungerar!

Vad är en Pendel?

En pendel är en liten vikt på en tråd eller kedja av ädelstenar, metall eller trä. Människor från olika kulturer tror att vikten rör sig när du ställer en fråga till den. För många människor har pendeln en betydelse som ett instrument för att få information, även spådom pendel. Du kan fråga pendel och få dessa svar:

 • ja
 • nej
 • jag vet inte
 • jag vill inte säga

Hur fungerar en pendel?

Forskare menar att pendeln rör sig i din hand genom okontrollerade muskelrörelser som kommer från dina egna omedvetna tankar. Detta kallas också för den ideomotoriska effekten. För många andligt sinnade människor har pendling en betydelse som kosmisk kommunikation eller information. De ser de svängande rörelserna som meddelanden från sin själ, osynliga guider eller andra energier.

pendel på kedja med pendel matta och blommor bakgrund

Glöm inte att Kalibrera din Pendel

Om du vill lära dig pendla är det enligt experter viktigt att du upptäcker hur instrumentet kommunicerar med dig. För att kunna läsa ja-nej när du pendlar bör du kalibrera den. På så sätt kan du avgöra vilket svar som hör till vilken rörelse och ta reda på din spådom pendel.

Visa vårt Pendel Sortiment

Hur man håller Pendeln

Du håller pendeln i tråden/kedjan mellan tummen och pekfingret. Handflatan är avslappnad så att instrumentet kan röra sig fritt och underarmen är i en rak linje. Du kanske vill linda kedjan runt lillfingret eller placera bollen mellan ringfingret och lillfingret för att se till att den inte faller ner. Håll handen stadigt eller vila armen på bordet och sen är det bara att spå med pendel.

Ställa frågor för att Kalibrera Pendeln

Ställ först några frågor som du är säker på vad svaret är. Gör så här tills du ser en konsekvent rörelse i pendeln med svaren ”ja” och ”nej”. Det är svårare att hitta på frågor med ”jag vet inte” och ”jag vill inte säga”. Du kan bokstavligen be pendeln att visa dessa svar. Så snart du är bekant med rörelserna kan du börja med en riktig pendelsession. Hos vissa personer fungerar det från första gången, medan det hos andra tar längre tid att kalibrera och låta pendel spå åt dig.

Hur Fungerar en Pendel? Ställ rätt Frågor och spå med pendel

Enligt användarna hjälper en pendel session dig att få fyra olika och särskilt koncisa svar. Därför är det viktigt att ställa enkla frågor för att kunna ta reda på vad pendeln spå åt dig. Användbara tips är:

 • håll det kort
 • relatera det till dig själv
 • fråga något som nu är relevant.

guldfärgad pendel trästubbe rökelse bunt blomma

Pendling för Nybörjare, tips för att Spå i Pendeln

När det är dags för livets verkliga frågor kan du förbereda dig för en meditativ stund genom att:

 • Hitta en lugn plats så att du kan spå med pendel i lugn och ro
 • Stänga av all elektronik eller kommunikationsutrustning.
 • Tända doftljus eller rökelse
 • Sätta på inspirerande musik
 • Stå eller sitt bekvämt
 • Fokusera på dina andetag, mantran eller andra former av meditation.

Rengöring och laddning av en pendel

Många använder sig av pendlar av ädelstenar under sina sessioner. Kristaller sägs vara ett andligt hjälpmedel när man undersöker livsfrågor. Du kan till exempel arbeta med en variant av rosenkvarts om du vill pendla om kärlek. Enligt kristall experter måste dock stenar rengöras och vårdas regelbundet. Varför det är så och hur man går tillväga kan du läsa i vår blogg om rengöring och laddning av ädelstenar.

Fler Andliga Verktyg för Livsfrågor

Nu när du känner till de första stegen i en pendel session kan du köpa en pendel som passar dig. Betyder en pendel inte mycket för dig? Det finns också andra symboliska verktyg som hjälper dig att få tillgång till ditt undermedvetna. Tarot är till exempel en välkänd mystisk konst, liksom astrologi eller kristallkikning med en glaskula. Tror du ganska mycket på spöken? Enligt entusiasterna hjälper Ouija-brädet till att få kontakt med osynliga krafter.

Ha kul med träningen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *